יום חמישי, 13 במאי 2010

שבועות

נכנסתי לויקיפדיה לברר מי החליט, חוץ מסמנכ"ל השיווק של תנובה, ששבועות הוא חג חלבי...וכמו לכל דבר שקשור למקרא גם פה יש הרבה ספקולציות שאף אחת לא נשמעת טובה יותר מהשניה.. ספקולציות.
החביבה עלי במיוחד היא זו שבמעמד מתן תורה ישראל עולים לרמה רוחנית גבוהה יותר כמו זו שלפני התרת אכילת בשר ולזכר וכל זה. אני מרוצה מהעניין הזה שצימחוני זה רמה רוחנית יותר גבוהה ובטוח שעדיף חג של מוצרי חלב מאשר חג עצמאותי ככל שיהיה שמקדש על האש.


כל העניין הזה של לחגוג את הקציר לשמוח עם היבול ולאהוב את האדמה נשמע נכון וטוב שמישהו שם הקדיש לזה חג למען השם. בחודשים האחרונים התחלנו לקבל סל ירקות אורגני שבועי הביתה, תשמעו זה כל כך כיף שזה לא להאמין. היתרון של האורגני שמגיע ישירות מהחקלאי הוא ללא ספק הטריות. כמו הרבה דברים שאיבדו מכוחם ואיכותם עם השנים (עיין ערך לחם, חלב טרי ואפילו ציר ירקות שהפך לאיזו אבקת מונוסודיום שהשד יודע מה מתרחש שם בתוך הקופסא) גם הירקות הפכו למשהו שלא כל כך מזכיר את המקור. הם יושבים להם על המדף שם בסופר ולאט לאט שוכחים כמה כיף היה שם בחוץ.


החבר'ה החקלאים האורגנים האלה מפנקים אותנו מידי שבוע בירקות בסגנון מה שיש ואני נשבע לכם שלהגיע הביתה ולראות את הארגז המבוצבץ הזה שווה הכל. http://www.havivian77.com/


יש מתכונים שהולכים איתנו מהיום הראשון. מתכונים מוצלחים באמת שנהיו חלק מאנונה.
אחד מהם הוא איך לא..עוגת גבינה אפויה.
אנחנו מעדיפים עוגת גבינה אפויה. (נקודה)



.







עוגת הגבינה שלנו דורשת לא מעט יחס ודי הרבה זמן הכנה, אבל כמו כל דבר טוב הכי כדאי סבלנות.
העוגה די מתחשבת קלורית ובאמת הכי מוצלחת שטעמנו:
בסיס:
כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל (או 2 כפיות סוכר שישב בצנצנת עם מקל וניל)
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גר' סוכר
2 חלמונים

איך:
תנור 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפיה.
להכניס את כל החבר'ה, מלבד החלמונים, למגימיקס עד למצב פירורי בפולסים קצרים, להוסיף חלמונים עד שמתגבש.
לשים בתבנית, הכי נח להשתמש בכריות הידיים ליישור ולא באצבעות. להכניס למקרר.
שכבה 2:
3 חלבונים
150 גר' סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל או...
750 גר' גבינה לבנה 9% עדיף 5% לקמצני קלוריות
2 כפות קמח
להקציף חלבונים עם סוכרים לקצף רך, להוסיף את הגבינה ואת הקמח ולקפל או במיקסר עם וו גיטרה בעדינות עד שמתערבב טוב טוב.
לשפוך על הבסיס ולישר.
העוגה מתחילה את חווית התנור שלה עכשיו ונכנסת ל:
15 דק' בטמפ' 180 מעלות.
אח"כ 30 דק' בטמפ' 150 מעלות
אח"כ 45 דק' בטמפ' של 125 מעלות.
איך שהיא נכנסת לתנור כדאי להכין את השכבה העליונה:
500 מל' שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
לערבב טוב טוב ולהכניס למקרר כשהעוגה תסיים את הסשן בן השעה וחצי שלה בתנור ניצוק את השמנת עליה ונכניס למקרר ללילה.
אצלנו אפשר לטעום ממנה כל ימות השנה.
חג שבועות שמח :-)

2 comments:

  1. זו אכן אחת מעוגות הגבינה המעולות. בפעם הבאה שההורים שלי יגיעו, תכריח את אבא שלי להזמין, הוא מת על עוגות גבינה.

    השבמחק
  2. זו אכן אחת מעוגות הגבינה היותר טובות שאני מכירה.

    השבמחק